Ergens in het midden van het jaar krijg ik een bericht via LinkedIn.

Hierin schreef hij het volgende:

Zoals je wellicht weet ben ik als vrijwilliger jongerencoach bij Go4it in Eindhoven. Ik begeleid daarbij  een jongen. Deze jongen wil echt wat van zijn leven maken.

Go4iIt!  Is een  project waarbij zij met de steun van een persoonlijke coach om leren gaan met hun problemen en onzekerheden en zo richting leren geven aan hun leven. Jaarlijks ondersteund Go4it! zo ruim 120 jongeren.

Een van de doelen van deze jongen is het behalen van zijn rijbewijs. Te beginnen met zijn theorie. Hij vindt leren een beetje lastig. Daarom zoek ik een rij-instructeur / rijschool in de regio Eindhoven, die hem  1 op 1 kan begeleiden met theorielessen.

Ben jij of ken jij die verkeersprofessional, die hem wil helpen zijn doelen te bereiken? Laat het me weten!

Alvast bedankt”

Gijs

Omdat ik al eerder eens met Gijs gesproken heb over de werkwijze zoals TheorieExtra die nu biedt, heb ik contact gezocht met hem en mij aangeboden om deze jongen verder te helpen met het leren van zijn theorie. Voorwaarde hierbij was dat dit op basis van vrijwilligheid moest gebeuren. En dat wil ik voor Gijs  en deze jongen graag doen.

Later maak ik kennis met de jongeman. Hij is iemand die het lastig vindt om veel teksten te lezen. Eerder al heeft hij geprobeerd om met een zogenaamde ééndagscursus zijn theorie voor de auto te behalen. Dat is jammer genoeg tot drie keer toe niet gelukt. Hij weet nu dat het er beter is om er wat langer over te doen om de theorie te leren en hierbij ondersteuning te krijgen van TheorieExtra.