Kijk voordat je wil gaan beginnen met het behalen van je theorie (en praktijk) op de website van het CBR op de pagina: Gezondheidsverklaring en keuring.

Hier staat meer uitgelegd over wat je moet doen als je bijvoorbeeld Autisme hebt of ADHF, Epilepsie enzovoort.

Klik op de onderstaande regel  voor meer informatie.

https://www.cbr.nl/11343.pp

 

Wil jij graag je bromfietsrijbewijs halen?

Dan moet je eerst je theorie-examen halen. Als je bent geslaagd kun je rijles bij een rijschool nemen.

Voordat je een bromfietsexamen mag afleggen moet je in het bezit zijn van een brommercertificaat. Dit certificaat kun je behalen bij het CBR. Het theorie-examen dat je moet afleggen bestaat uit 50 vragen waarvan je er maximaal 6 fout mag hebben.

Kijk verder bij: theorie scooter

Wil jij graag je tractorrijbewijs halen?

Ook dan moet je eerst je theorie en praktijkexamen halen om met dit grote materiaal op de openbare weg te mogen rijden.. Daarna kun je thuis of bij jouw werkgever aan het werk op de tractor?

Voor het theorie examen moet je 50 vragen maken. Als je er 36 goed hebt ben je voor je theorie geslaagd.

Kijk verder bij: theorie tractor

Wil jij graag je autorijbewijs halen?

Dan neem je les bij een rijschool. Je krijgt je rijbewijs als je daarna met succes een theorie- én praktijkexamen aflegt bij het CBR. Het auto theorie examen bestaat uit 65 vragen. Dit zijn 25 vragen over gevaarherkenning en 40 vragen over verkeersinzicht en verkeersregels. 13 goede antwoorden bij gevaarherkenning en 35 goede antwoorden bij verkeersinzicht en verkeersregels zijn voldoende voor het behalen van het theorie examen.

Kijk verder bij: theorie auto

 

Het is een sprookje als je geloofd dat je er niets voor hoeft te doen.

Verhalen van anderen die beweren dat ze zonder te leren het examen hebben gehaald…….. dat kan niet. Je moet oefenen in  het examens maken. Je moet leren hoe de regels zijn. Omdat het theorieboek niet voor iedereen gemakkelijk is om te lezen mag je gebruik maken van mijn reader. Hierin staat alles uitgelegd op een manier die voor jou makkelijk te begrijpen is.

Met uitleg hoe je het beste kunt leren lukt het je daarna goed om het theorie examen te maken. Als je er zelf ook hard aan werkt lukt het je vast de eerste keer.