Eindelijk ben je oud genoeg om je autorijbewijs te halen. Je wil graag beginnen maar ziet er erg tegenop omdat je hiervoor ook een theorie examen moet doen. Je weet dat het je erg veel moeite en energie kost om dit te leren. TheorieExtra kan je helpen om de theorie te leren op een voor jou begrijpelijke manier. Daarna lukt het ook jou om te slagen voor je theorie en kan een rijschool je verder op weg helpen met je praktijkexamen.

Tekst website CBR:

Auto

Wil je je autorijbewijs halen? Dan neem je les bij een rijschool. Je krijgt je rijbewijs als je daarna met succes een theorie- én praktijkexamen aflegt bij het CBR. Kijk op de website van het CBR.

Klik op de regel hieronder.

https://www.cbr.nl/auto-rijopleiding-kiezen.pp

Het auto theorie examen bestaat uit 65 vragen. Dit zijn 25 vragen over gevaarherkenning en 40 vragen over verkeersinzicht en verkeersregels. Bij gevaarherkenning moet je 13 van de 25 vragen goed beantwoorden. Bij  de 40 vragen over verkeersinzicht en verkeersregels moet 35 vragen goed beantwoord hebben. Als je dit bij allebei de onderdelen hebt behaald ben je geslaagd voor je theorie examen.